DOMY LOKALOWE

Kroczewska, Warszawa

B3_B4_FRONT_04_WEB_GGP

Biała Łęka

Osiedle domów położone jest na warszawskiej Białołęce pomiędzy ulicami Kroczewską i Chudoby, na lekko pagórkowatym terenie przyległym go Kanału Żerańskiego. Składa się z kilku typów domów, o zróżnicowanej funkcji i metrażu. Jest przykładem zespołu domów z lokalami mieszkalnymi i stanowi dostępną alternatywę dla oferty zabudowy wielorodzinnej.

Nawiązując do historycznej nazwy tych terenów, nazywanych Białą Łęką, osiedle utrzymano w jasnej kolorystyce. Budynki zostały ukształtowane jako proste współczesne bryły z dużymi przeszkleniami. Jasne elewacje uzupełnia okładzina elewacyjna z jasnoszarej cegły.

Duże okna pozbawione są podziałów. Ze względu na ich wysokość, na kondygnacjach powyżej parteru zostały dodane lekkie szklane balustrady, stanowiące detal elewacji.

Wycofane względem elewacji frontowej poddasze pozwoliło, na ukształtowanie tarasów nad piętrem budynku. Ostatnia kondygnacja została zwieńczona niskim kopertowym dachem.

Prosta i współczesna konwencja budynków nawiązuje do zabudowy najbliższego otoczenia i w harmonijny sposób koresponduje z zielenią wysoką osiedla i jego okolicy.

Duże okna pozbawione są podziałów. Ze względu na ich wysokość, na kondygnacjach powyżej parteru zostały dodane lekkie szklane balustrady, stanowiące detal elewacji.

Wycofane względem elewacji frontowej poddasze pozwoliło, na ukształtowanie tarasów nad piętrem budynku. Ostatnia kondygnacja została zwieńczona niskim kopertowym dachem.

Prosta i współczesna konwencja budynków nawiązuje do zabudowy najbliższego otoczenia i w harmonijny sposób koresponduje z zielenią wysoką osiedla i jego okolicy.

Duże okna pozbawione są podziałów. Ze względu na ich wysokość, na kondygnacjach powyżej parteru zostały dodane lekkie szklane balustrady, stanowiące detal elewacji.

Wycofane względem elewacji frontowej poddasze pozwoliło, na ukształtowanie tarasów nad piętrem budynku. Ostatnia kondygnacja została zwieńczona niskim kopertowym dachem.

Prosta i współczesna konwencja budynków nawiązuje do zabudowy najbliższego otoczenia i w harmonijny sposób koresponduje z zielenią wysoką osiedla i jego okolicy.

Duże okna pozbawione są podziałów. Ze względu na ich wysokość, na kondygnacjach powyżej parteru zostały dodane lekkie szklane balustrady, stanowiące detal elewacji.

Wycofane względem elewacji frontowej poddasze pozwoliło, na ukształtowanie tarasów nad piętrem budynku. Ostatnia kondygnacja została zwieńczona niskim kopertowym dachem.

Prosta i współczesna konwencja budynków nawiązuje do zabudowy najbliższego otoczenia i w harmonijny sposób koresponduje z zielenią wysoką osiedla i jego okolicy.

Duże okna pozbawione są podziałów. Ze względu na ich wysokość, na kondygnacjach powyżej parteru zostały dodane lekkie szklane balustrady, stanowiące detal elewacji.

Wycofane względem elewacji frontowej poddasze pozwoliło, na ukształtowanie tarasów nad piętrem budynku. Ostatnia kondygnacja została zwieńczona niskim kopertowym dachem.

Prosta i współczesna konwencja budynków nawiązuje do zabudowy najbliższego otoczenia i w harmonijny sposób koresponduje z zielenią wysoką osiedla i jego okolicy.

B1_B2_FRONT_03_WEB_GGP
A3_A4_BACK_01_WEB_GGP
A1_A2_BACK_02_WEB_GGP
A3_A4_FRONT_01_WEB_GGP
B1_B2_BACK_04_WEB_GGP
CAM_AAAA_01_WEB_GGP
  • Klient: FB Antczak
  • Realizacja: 2019 r.
  • Powierzchnia: 9180 m²
  • Klient: Osoba prywatna
  • Realizacja: 2015 r.
  • Powierzchnia: 123 m²
  • Konstrukcja: KBiI Konstrukcje Budowlane i Inżynierskie
  • Instalacje sanitarne: Wosan Pracownia Projektowa Małgorzata Kudra
  • Instalacje elektryczne: Eltrim Projekt sp. z o.o.
  • Konstrukcja: KBiI Konstrukcje Budowlane i Inżynierskie
  • Instalacje sanitarne: Biprojekt sp. z o.o.
  • Instalacje elektryczne: Eltrim Projekt sp. z o.o.
svg-image
svg-image

Copyright 2018 by GGP Architekci. ™